Èxit de les pràctiques d'extinció d'incendis

Una quarantena de voluntaris participen conjuntament amb una dotació dels Bombers en una sessió de pràctiques d'extinció d'incendis a Sant Joan de les Abadesses
Voluntaris de Protecció Civil de Campdevànol, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses amb membres i el material de les Agrupacions de Defensa Forestal Taga-Milany i Catllar-Montgrony varen participar aquest dissabte dia 18 de juliol en una sessió de formació pràctica amb la col.laboració dels efectius dels Bombers de la Generalitat. També es va comptar amb la col.laboració de la Policia Local i regidors del municipi amfitrió d'aquesta jornada.

A partir de les 9h del matí els diferents participants i els mitjans varen començar a arribar a Sant Joan de les Abadesses i enfilar-se cap al cim de la muntanya de Sant Antoni on s'havia delimitat un espai per a practicar amb el material d'extinció d'incendis.
En primer lloc es varen abastir d'aigua les cisternes de l'ADF Catllar Montgrony, des del dipòsit anti-incendis inaugurat l'any passat, posant a prova l'operativa de recàrrega. Seguidament i seguint les instruccions dels Bombers professionals es varen instal.lar diferents línees d'aigua i es va practicar la tècnica d'estesa i replegament de mànegues durant una hipotètica extinció, animada amb fum real.
Finalment, es va realitzar una sessió teòrica i pràctica d'un rescat en una masia adjacent afectada per l'incendi, i de la qual s'havien d'evaquar en llitera uns ferits. Els Bombers varen explicar les tècniques i prevencions a tenir en compte en cassos d'haver-se d'introduir en un habitatge o recinte desconegut per a localitzar hipotètiques víctimes.