Dissabte 12 de desembre, vespre

Celebració del Dia Internacional del Voluntariat

Aquest dissabte s'ha celebrat el sopar de germanor que arriba a la seva quinzena edició en aquestes dates i amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat.

Una quarantena de membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Ripoll han participat en aquest acte que ha presidit la regidora Sra. Casilda Gomez, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Sr. Enric Perez, i el president de l'entitat, Sr. Carles Mauri.
Reproduim les paraules del Cap del Voluntariat de Protecció Civil Ripoll, Sr. Joan Bonamaison, adreçades als assistents :


Benvolguts companys i companyes,

Sra. Regidora de Seguretat i convivència,
Sr. President del Consell Comarcal
Sr. President de l'Assocíació de Voluntaris,

Avui ens trobem amb un doble motiu, per un costat celebrar el dia internacional del voluntariat, com fem des de fa uns quinze anys, si la memòria no falla; i per l'altra costat celebrem una nova trobada de germanor entre els voluntaris i els seus familiars a l'entorn d'un sopar que serveix també per a començar a celebrar les festes nadalenques que ja s'aproximen.

Al llarg de l'any els voluntaris participem en moltes i moltes activitats de tot tipus a Ripoll i comarca i també en altres llocs on se'ns sol.licita. Això vol dir que destinem molta estona del nostre temps familiar a la tasca que ens agrada i que compartim d'altruïsme envers els demés. Amb el sopar d'avui intentem també recompensar-nos una mica tots plegats d'aquesta tasca i agrair a la parella i a la família la seva comprensió.

Aquest any hem de recordar que hem pogut repintar -amb el suport de l'ajuntament, a qui agraïm el seu esforç i a l'Escola Taller- el local per dins i per fora i refer el cartell; una mica per a millorar la nostra imatge i sentir-nos més confortables. Hem intensificat també la col.laboració amb la Policia Local i el seu nou cap per tal de començar a elaborar uns protocols d'actuació en les situacions més habituals d'emergència que es produeixen a la vila, a partir del Pla d'emergència municipal.

Hem estrenat també enguany una web dinàmica que permet actualitzar pràcticament al dia i en temps real les nostres actuacions i donar-les a conèixer públicament, fins i tot a través de les anomenades xarxes socials com facebook.

Tenim enguany també la incorporació de nous voluntaris/es a qui agraïm la seva aportació i decidida implicació amb els que ja fa més anys que hi som.

Hem de fer també la carta als reis, aprofitar aquest dia per a recordar que calen alguns equips nous per als nous voluntaris, que caldria disposar d'algún lloc per guardar els vehicles, que caldria pensar en renovar el pobre Suzuki, que ... -que no s'espanti la Sra. Casilda-... i que potser treurem la loteria, i que al llarg de l'any ens hem autogestionat ingressos-despeses a partir dels beneficis de la loteria del 2008 i dels ingressos romanents des d'anys anteriors i de la festa de Sant Cristòfol.

Finalment, només agrair de nou la vostra assistència, recordar la celebració del DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT i desitjar-vos per avançat a tots i totes unes bones festes i millor any 2010.