Ara farà 24 anys...

A finals de mes de gener de 1986 una nevada seguida de fort vent va assolar el país...

Les comunicacions, l'electricitat, el telèfon va fallar i aleshores a Ripoll varem començar a mobilitzar-nos un conjunt de persones voluntàries integrades en l'anomenat Servei Altruïsta d'Auxili i Col.laboració (SAC). Aquells dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer de 1986 varem començar a donar-nos a conèixer amb la intervenció subministrant menjar i atenció a diferents cases de pagés i també la més espectacular per la massa de neu que hi havia, fou l'arribada a la localitat de Vallfogona de Ripollès incomunicada per la neu... amb persones que esperaren atenció mèdica i medicaments i altres persones que hi havien quedat aïllades.

El SAC fou el precursor del que uns anys més tard es constituí i consolidà com l'Associació municipal de Voluntaris de Protecció Civil de Ripoll.

A la foto, el Seat 600 amb Joan Vilardell i Jordi Munell, i els Land Rover de Ramon Berbel (color ocre) i Pere Orri (Àrids Franquesa, SA) arribant a Vallfogona. Davant hi anava el Land Rover de la Guàrdia Civil de trànsit amb el caporal Narcíso Guerrero i la màquina llevaneus de turbina del MOPU.

La missió : transport de medicament, evacuació cap a l'Hospital de Campdevànol d'una senyora malalta i permetre sortir de la població algunes persones que hi havien quedat incomunicades.