Dissabte 4 de setembre 2010

Sessió de pràctiques d'extinció d'incendis amb els Bombers i les ADF 223 i 226

Una trentena llarga de persones voluntaris de Protecció Civil de Ripoll, Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses i amb el material de les ADF Catllar Montgrony i ADF Taga Milany han participat en una sessió de pràctiques i coordinació conjuntament amb una dotació dels Bombers de la Generalitat del Parc de Ripoll.
Durant la sessió matinal celebrada a l'aparcament de Can Villaura, a l'entrada de Ripoll s'han posat en operació les diferents motobombes de l'ADF efectuant una pràctica d'abastiment d'aigua des de l'hidrant i trasvassament cap a una unitat que simulava l'atac a un incendi. L'operació ha permés posar a punt els diferents equips, fer una revisió de l'operativitat del material i practicar sota la supervisió dels bombers professionals les diferents tasques de suport a una extinció d'incendis que farien els efectius voluntaris de Protecció Civil vinculats a les Agrupacions de Defensa Forestal; així com les tasques de replegament posterior.


En acabar, tots els participants han debatut sobre els resultats de l'experiència, les mancances i observacions efectuades, per tal de tenir tot l'operatiu preparat de cara a la temporada de tardor hivern.