Dissabte 18 de desembre

Celebrada l'assemblea anual de voluntaris

El local de Protecció Civil Ripoll ha acollit aquest dissabte 18 de desembre l'assemblea anual 2010 de l'Associació municipal de Voluntaris de Protecció Civil de Ripoll, sota la presidència de Carles Mauri; a més del president el cap del voluntariat Sr. Joan Bonamaison ha intervingut agráïnt la tasca del conjunt del voluntariat i ha demanat continuar amb la mateixa o més implicació de cara l'any vinent.

Durant l'assemblea s'ha reportat que al llarg d'aquest any s'han realitzat fins a la data uns 90 serveis amb la intervenció de més de 700 unitats de personal i més de 3200 hores de dedicació, tot de forma altruïsta i desinteressada. També s'ha exposat la previsió d'actuacions formatives de cara a l'any 2011 i s'ha projectat un resum amb fotografies de tots els serveis realitzats al llarg de l'any. Entre d'altres s'ha anunciat la celebració del curs de formació per a nous voluntaris, una sessió de revisió dels plans locals Neucat i Inuncat, una sessió sobre autoprotecció i tècniques d'extinció d'incendis forestals amb la col.laboració dels Bombers de la Generalitat del parc comarcal de Ripoll, i diverses sortides de pràctiques i formatives.

Així mateix, s'ha comunicat que el proper 31 de gener de 2011 farà 25 d'anys del primer servei d'emergència realitzat des l'entitat anomenada S.A.C. (Servei Altruïsta d'Auxili i Col.laboració) precursora del voluntariat de Protecció Civil al Ripollès i que fou presidida molts anys pel Sr. Joan Vilardell. El primer servei fou amb motiu de les intenses nevades caigudes aquell any que varen deixar vàries comarques incomunicades i sense energia elèctrica. Els voluntaris del grup SAC varen col.laborar en l'evacuació de diferents vehicles que havien quedat atrapats a la neu, i de nombroses persones incomunicades a Vallfogona de Ripollès on varen aportar també medicaments i evacuar una persona malalta.