25 de juny simulacre d'incendi a Sant Ferriol

Voluntaris de Protecció Civil Ripoll i l'ADF Catllar Montgrony participen al simulacre d'incendi forestal celebrat a Sant Ferriol


Sota l'organització del cap de Regió d'Emergències de Girona i del cap de l'Àrea Regional del Cos d'Agents Rurals de Girona, aquest dissabte dia 25 de juny s'ha organitzat un simulacre d'incendi forestal en una zona del municipi de Sant Ferriol (Garrotxa) amb els objectius de:


1. practicar la integració de les ADF a l'estructura operativa de bombers, amb i sense punt de trànsit

2. practicar el suport a l'extinció (maniobra de línia d'aigua + eines manuals per rematar)
Des de l'ADF Catllar Montgrony i Protecció Civil Ripoll hi han participat 7 persones amb 2 vehicles, un 4x4 lleuger de transport de personal i el camió-cuba de suport a l'extinció d'incendis equipat amb bomba d'alta pressió i dipòsit amb 2000L d'aigua. El camió ha estat destinat durant el simulacre dins l'anomenada "zona calenta" per abastir els camions pesants dels bombers destinats a bombejar aigua a les línees de mànegues per atacar el foc.
El punt de trobada per l'inici de l'activitat és el Parc de Bombers de Banyoles, a les 10h del matí. En acabar el simulacre el mateix parc ha acollit una sessió de valoració, reflexió i posta en comú de tot l'operatiu per a detectar errades i descoordinacíons i per tal d'evitar-les en un cas real d'incendi.